Od danas u svim Ljekarnama srce – Ljekarnama Osječko-baranjske županije možete nabaviti dezinficijense za ruke za osobnu higijenu kojih, zbog velike potražnje i stanja na tržištu, nije bilo moguće tjednima kupiti u ljekarnama. Rezultat je to lokalne suradnje Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije s tvrtkom Saponia d.d. koja je u najbržem mogućem roku odreagirala na zahtjev te proizvela 25.000 dezinfekcijskih sredstava Bis handysept pro 450 ml koje smo pustili odmah u prodaju.

Važno je naglasiti kako je cijena približna sličnim sredstvima različitih proizvođača koje smo do nestašice imali u ponudi. Djelatnici Ljekarne srce učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi bili na usluzi stanovnicima Osječko-baranjske županije.

Također, držat će se preporučenih mjera za osiguranje kontinuiteta isporuke lijekova i drugih proizvoda u ljekarnama s ciljem sprečavanja nedostupnosti proizvoda za koje postoji pojačana potražnja. Tako će se po osobi prodavati maksimalno dva pakiranja dezinficijensa. Mjere se odnose i na lijekove pa ćemo tako izdavati maksimalno dvije kutije bezreceptnog lijeka i maksimalnu količinu lijekova koji idu na recept za terapiju od mjesec dana. Mjere će se provoditi za cijelo vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.