Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije sudjelovat će u projektu „Cijepljenje protiv gripe u ljekarnama 2020.”. Projekt je to koji se prvi put održava u Republici Hrvatskoj, a u njemu će sudjelovati ukupno 50 ljekarni na razini države. Cijepljenje će Ljekarne srce organizirati u Ljekarni Mursa na adresi Lorenza Jagera 24 u Osijeku (ulaz iz Ulice Republike 4a).

Za provedbu postupka cijepljenja protiv gripe naših sugrađana, Ljekarna Mursa dobila je odobrenje Hrvatske ljekarničke komore te će se isto provoditi uz osiguranje svih potrebitih uvjeta te pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Cijepljenje pacijenata provodit će liječnici. Kako bi na vrijeme osigurali dostatne količine cjepiva te organizirali liječnike i osigurali sve uvjete uz poštivanje svih epidemioloških mjera bitno je na vrijeme obaviti predbilježbu za cjepivo.

Važno je podsjetiti da je cjepivo, kao i uvijek, besplatno za starije od 65 godina, trudnice, kronične bolesnike i zdravstvene radnike. Navedeni pacijenti mogu se cijepiti u ordinacijama svojih obiteljskih liječnika.

Oni pak koji ne spadaju u te rizične skupine mogu cjepivo protiv gripe kupiti u ljekarni.

Cjepiva protiv gripe koja će se primjenjivati u sezoni cijepljenja 2020./2021. registrirana su i puštena u promet na tržište Republike Hrvatske putem centraliziranog postupka i na jedinstveni način su stavljeni na sva tržišta Europske unije te su registrirana tako da se izdaju u ljekarni na liječnički recept. Liječnik koji će provoditi cijepljenje u ljekarni pacijentima će izdati privatni recept nakon čega će se obaviti cijepljenje.