Zajednički projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Hrvatske ljekarničke komore pod nazivom „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“ pokrenut je kako bi se ostvarili zajednički ciljevi – ubrzalo cijepljenje što većeg udjela stanovništva i što prije zaustavilo daljnje širenje pandemije COVID-19.

Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije sudjeluju u spomenutom projektu te će u svojih 5 ljekarničkih jedinica organizirati cijepljenje pa će ono biti moguće u ljekarnama Višnjevac, Darda, Đurđenovac, Dalj i Centar Đakovo.

Cilj je da ljekarne, kao zdravstvene ustanove uvijek dostupne građanima, budu ključne u podizanju procijepljenosti protiv bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj. Projektom je predviđeno da ljekarne pruže prostor za cijepljenje, a cijepljenje će provoditi liječnici prema dogovorenim terminima.

PRIJAVE ZA CIJEPLJENJE SU U TIJEKU

Građani koji se žele cijepiti u ljekarnama morat će se prijaviti i dogovoriti termin cijepljenja i to mogu učiniti već danas. Ljekarne srce organiziraju cijepljenje u niže navedenim ljekarnama gdje se građani mogu prijaviti za cijepljenje osobnim dolaskom u ljekarnu, pozivom na broj poslovnice ili online naručivanjem na stranicama Ljekarni srce. Prvi termini cijepljenja održat će se u Ljekarni Višnjevac u utorak 21. rujna 2021., u Ljekarni Darda u četvrtak 23. rujna 2021., u Ljekarni Đurđenovac 28. i 30. rujna 2021. – zainteresirani se moraju prijaviti kako bi se cijepljenje provodilo prema svim epidemiološkim mjerama.

 

Ovdje se možete prijaviti za cijepljenje protiv COVID-19 bolesti u Ljekarnama srce (popunite kontakt obrazac i obavijestiti ćemo Vas o terminu cijepljenja u odabranoj ljekarni).