Ljekarne Srce povodom nadolazećeg Svjetskog dana srca organizirale su danas javnozdravstvenu akciju „Zdravlje se u srcu čuva” u Centralnoj ljekarni Osijek.

Cilj akcije, koja se održala u suradnji s NK Osijekom i OŠ Franje Krežme iz Osijeka, bio je poticanje svjesnosti o zdravlju srca s naglaskom na prevenciju bolesti te donošenje odluka koje će se pozitivno odraziti na kardiovaskularno zdravlje. Vodeći uzrok smrti u Hrvatskoj i dalje predstavljaju kardiovaskularne bolesti te je iz tog razloga vrlo važno ukazivati na tu činjenicu kako bi ljudi mijenjali svoje životne navike na bolje.

„Sada već tradicionalno organiziramo ovakve i slične akcije u suradnji s NK Osijekom kako bismo zajedničkim snagama ukazali na važnost brige o vlastitom zdravlju. Cilj nam je skrenuti pozornost na važnost preventive kardiovaskularnih bolesti te općenito ukazivati na sve dobrobiti zdravog načina života.” – rekao je Anto Barukčić, ravnatelj Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije, te dodao kako se svi građani mogu posavjetovati s ljekarnicima o usvajanju zdravog načina života kako bi izbjegli brojne bolesti.

Osnovnoškolci iz 4. razreda OŠ Franje Krežme poslušali su predavanje o zdravom načinu života koje su im održali nutricionist NK Osijeka Frano Dušić i prvotimac Vedran Jugović. Aktivno su sudjelovali u predavanju te su u dijalogu s predavačima, koji su im na zanimljiv i interaktivan način prezentirali kako očuvati vlastito srce i zdravlje općenito, došli do zaključka kako živjeti bolje i zdravije.

Cijeli rujan prolazi u znaku brige o očuvanju srca i cjelokupnog zdravlja. Ljekarne srce su pripremile niz promotivnih akcija, osigurali brojne popuste za pacijente i kupce u svim Ljekarnama srce diljem Osječko-baranjske županije.