Svjetski dan zdravlja obilježava se svake godine 7. travnja 2022. pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije kao dan podizanja svijesti o određenoj zdravstvenoj temi koja je u tom trenutku obilježena kao prioritetna i zahtijeva pojačane napore. Tema ove godine „Naš planet, naše zdravlje“ odnosi se na svijest o utjecaju zdravog okoliša na dobrobit i zdravlje ljudi. Pažnja je tako ove godine usmjerena na poduzimanje hitnih i prijeko potrebnih postupaka kako bismo održali Zemlju i njene stanovnike zdravima.

Ljekarne srce – Ljekarne Osječko-baranjske županije priredile su povodom Svjetskog dana zdravlja niz promotivnih aktivnosti i javnozdravstvenih akcija u svrhu dodatnog poticanja očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti.

Ljekarne su pripremile prigodne popuste, savjetovanja o pravilnoj primjeni lijekova, dodataka prehrani, najviše u svrhu sprečavanja kroničnih nezaraznih bolesti, te općenito savjetovanje o aktivnostima potrebnim za poboljšanje zdravlja. Savjetovat će se pacijenti o prevenciji bolesti i donošenju odluka koje će se pozitivno odraziti na cjelokupno zdravlje.

• JGL (Aqua Maris, Vizol i Reflustat sorto) odabrani asortiman 20% 
• Pharmas OTC (Dietpharm) sve 20% 
• Medis Adria (sve osim Novalaca) 15% 

U Ljekarnama srce će se danas organizirati i besplatno mjerenje krvnog tlaka i besplatno mjerenje kardiovaskularnog rizika.

Foto: Pixabay